Plantning af træer

Træer er det vigtigste levende element i ethvert uderum. Rødder forbinder sig solidt til den jordklode, som vi alle er en del af, og giver os beskyttelse og tryghed, skygge for solen, ly for vinden og masser af ilt, så vi kan ånde. Jo større og ældre, des mere karisma har træerne, og jo mere ægte, fredfyldt og tryg en atmosfære vil det være muligt at skabe i uderummet.

Træplantning og pleje

Hos Skov Larsen Anlægsgartner kan vi både hjælpe dig med udvælgelse og plantning af sunde og levedygtige træer.

Træer er levende organismer, som skal behandles med respekt og omsorg, og vi hjælper dig naturligvis med at sikre korrekt pleje, så træerne forbliver levedygtige hos dig.

Hvilket træ skal du plante?

Træer er med til at give uderummet personlighed og liv. Og når de får en vis størrelse, vil du føle dig behageligt omsluttet og godt tilpas i dit uderum. Store, velvoksne træer er ofte levested for fugle og nyttige insekter, men de har også praktiske funktioner for os mennesker. I sommerhalvåret er bladene på løvfældende træer med til at sikre privatlivets fred, når træerne er placeret, så de skærmer for indkig. Om vinteren, når træerne står uden blade, og du opholder dig mindre udendørs, vil vinterens sparsomme lys lettere nå dig. Træer med tætte kroner kan være med til at nuancere din udsigt, så smukke udkig fremhæves, mens det, som du helst vil undgå at se, kan skjules. Samtidig vil lyden af vinden, som danser gennem træernes blade, virke beroligende og afstressende på krop og sjæl. Når du skal vælge træets type og størrelse, råder vi dig altid til at tænke over, hvor mange år du vil vente på, at træet får den ideelle højde. Jo ældre og større træet er, når det plantes, desto hurtigere vokser det sig stort og stærkt. Det er også vigtigt at tænke over, hvad formålet med træet er. Hvis det primære formål er afskærmning, er det fx en god ide at vælge stedsegrønne træer, som aldrig vil stå nøgne. Det betaler sig at bruge lidt tid på at træffe det rigtige valg. Der kan gå en årrække, før et forkert valg viser sig og man må starte forfra. Vores faglærte medarbejdere kan vejlede dig, så du vælger det rigtige træ i første forsøg.

Hvornår skal træer plantes?

I princippet kan man plante træer året rundt, men efteråret er uden tvivl den mest velegnede årstid. Når et træ plantes om efteråret, kan rodnettet nå at etablere sig i vinterhalvåret, så det er mere levedygtigt i de lyse og varme måneder. Hvis du derimod får plantet træer om foråret, kræver det, at du har godt styr på vandingen, da et nyplantet træ er meget følsomt over for tørke. Det er også meget afgørende, at træets placering passer til det træ, du har valgt. Der er nemlig stor forskel på, hvad de forskellige trætyper kræver af lys, plads og jordbundsforhold. Derudover har temperatur- og vindforhold ofte betydning for træets videre trivsel. Alt det tager vi selvfølgelig højde for, når vi rådgiver dig om valg og placering af træer.

Pasning af nyplantet træ

Vælger du Skov Larsen Anlægsgartner til at stå for plantning, kan du være sikker på, at træerne håndteres og plantes korrekt. Vi sørger for at træerne støttes med opbinding, og at der allerede ved etablering tages højde for, at træet kan vandes korrekt efter plantning. Du vil altid få grundig rådgivning om pasning af det nyplantede træ, da det er helt afgørende for træets levedygtighed. Du har mulighed for at tilvælge pleje og vedligeholdelse af den nye beplantning. På den måde kan du blot nyde resultatet og slippe for bekymringer om overvanding eller udtørring. Efter 1-2 år vil træernes rodnet være godt i gang med at etablere sig på det nye voksested, og derefter er de mindre pasningskrævende.

Lad os tage en uforpligtende snak, og lad os hjælpe med at få dine ideer til virkelighed.