Blomster og beplantning

Blomstrende planter taler direkte til sanserne og tilfører masser af wow-faktor til uderummet. Uanset hvad du foretrækker, kan vi rådgive om valg af beplantning, fx hvilke fugle- og insektvenlige blomster, der bedst fremmer biodiversiteten.

Insektvenlige blomster gavner biodiversiteten

Hos Skov Larsen anbefaler vi så vidt muligt at inkludere insektvenlige blomster i uderummet. Med et varieret blomsterflor hjælper du biodiversiteten godt på vej. Det gavner dig og naturen – både på den korte og lange bane. En blanding af blomster, buske og træer er med til at skabe den mangfoldighed, som fugle og insekter behøver for at skabe sig et levested. Lykkes dette, kvitterer fuglene med aktiv skadedyrsbekæmpelse af fx snegle, lus og larver.

Blomsternes nektar og pollen tiltrækker bier, sommerfugle og andre nyttige insekter, og det er afgørende for bestøvning af planter og frugttræer. De fleste insekter finder føde hos mange forskellige blomster, så variation er vigtigt. Især åbne blomster, hvor du kan se blomstens midte. Her er anemone og krokus gode valg. Andre eksempler er hjulkrone, asters og georginer med åbne blomster, purløg og lavendel.

Vi hjælper dig med at identificere de mest velegnede blomster, buske og træer, som blomstrer på forskellige tidspunkter fra tidlig forår til sen efterår. Det er nemlig vigtigt for insekter og fugle, at de løbende kan finde føde. Vi sørger også gerne for at alt plantes og placeres korrekt, hvis du har behov for hjælp til dette.

Etablering af blomstereng

Overvejer du at udskifte fliser eller græs med et brusende, farverigt landskab? En blomstereng i fuldt flor formår at overvælde sanserne og skaber en næsten meditativ ro for beskueren. Med etablering af en blomstereng kan du derfor skabe en udendørs oase, der indbyder til afslapning og restitution. Uanset om du ønsker et klassisk eller vildt udtryk, kan blomsterengen indgå som et jordnært og livsbekræftende element. Især på store arealer, fx ved virksomheder, er der god mulighed for at lege med forskellige højder og farvespil, som kan udforskes via små stier. Vores anlægsgartnere er specialiserede i etablering af blomsterenge, og vi kan hjælpe dig med at omdanne hele eller dele af dit udeområde til et vidunderligt, duftende blomstertæppe, som summer af liv fra insekterne. Vi rådgiver dig om, hvilken frøblanding, der vil være den bedst egnede hos dig, da fx lys- og jordforhold spiller en vigtig rolle.

Lægning af blomsterløg

Hvis du vil tilføje farve og liv til udeområdet, er blomsterløg ofte en god løsning. Vores anlægsgartnere har stor ekspertise i at lægge blomsterløg i store mængder og vil sørge for, at du kan nyde et intenst og langvarigt flor. Mange blomstrende løgvækster sætter exceptionelt smukke blomster, der indbyder til buketter. Og selvom blomsterne gør mest gavn udendørs, nyder mange at tage lidt af naturen indenfor. Vi har lagt blomsterløg i tusindvis hos virksomheder, boligforeninger, langs kommunale veje og hos haveejere på hele Fyn. Hvis du vil inspireres, fremviser vi gerne eksempler på vores mange spændende projekter med lægning af blomsterløg. Uanset hvilke blomster, du vælger, sørger vi for en beplantning, der passer til dine ønsker og forholdene på grunden.

Lad os tage en uforpligtende snak, og lad os hjælpe med at få dine ideer til virkelighed.