Hvad er en terapihave?

Hvad er en terapihave?

En terapihave er typisk en have som hjælper stressede, kræftramte eller andre syge med at få det bedre, alt imens de er i almindelig behandling. Naturen hjælper nemlig, bl.a. med at sætte ord på, hvad der røre sig i den syge. Derfor bibeholdes døde grene, f.eks. ofte i disse former for haver.

Elementer fra terapihaven kan let trækkes hjem i den private have.

Der er ofte flere haverum i terapihaven. Haverummene lægger op til forskellige aktiviteter og følelser. Efter en lang uge har du måske brug for at trække dig tilbage og nyde roen alene. Det kan være ved lyden af vand, der risler eller synet af skyernes genspejling i vandet eller i mørket under et træ. Der kan også være et område, der er lyst og åbent, hvor man kan nyde synet af planter, der pipler op af jorden og springer ud.

Derudover kan aktiviteter i haven være beroligende. Sure pligter gør ikke godt, så det skal der gøres op med, men derimod mulighed for at have det havearbejde, der passer til netop dig. Det kan være et sted, hvor der kan sås, dyrkes eller plukkes blomster og grønt. For der er noget beroligende i at se det, som man har sået, spirer og springer ud og i at smage de bær, man har set være på vej så længe.

De ovenstående ting tænder den spontane opmærksomhed, som lader hjernen restituere.

Lad os tage en uforpligtende snak, og lad os hjælpe med at få dine ideer til virkelighed.