Buksbommøl

Oprettet d.

Buksbommøl

Buksbommøl🐛

 

Er din buksbom også hårdt ramt, og har ikke længere det udtryk som du ønskede? Så er du langt fra alene! Den invasive art, Buksbommøl, har nemlig for alvor ramt de danske haver, hvor larverne er i stand til helt at afløve planterne. Larverne kommer til Danmark, når planterne importeres hertil. Vi importere simpelthen planter og tilhørende dyr, som ødelægger den - er det ikke tankevækkende? Derfor kan du med fordel sætte dig ind i hvilke planter der er hjemmehørende, når du skal finde nye planter til din have. På den måde kan vi sammen skabe de bedste livsbetingelser og værne om naturen.  

Det tager en uge for æggene at klække, men lige så snart larverne er ude af skallen begynder de at æde planten. Hvis du derimod ser en voksen Buksbommøl, vil du højest sandsynlig tænke, at den er fin og elegant. Den flyver nemlig let omkring i natten med sine lyse vinger, der har et svagt lilla skær.

 

Her får du 3 råd til at undgå dem:

1️⃣Undersøg planten ved køb.

2️⃣Fjern larverne med fingrene medmindre der er mange - så kan du med fordel spule dem væk med en hård vandstråle.

3️⃣Opsæt mejsekasser. Mejser elsker nemlig at spise larver (skadedyr), og er derfor en fordel at have boende i haven. Undersøgelser viser at en mejsefamilie under opfostring af et kuld spiser mellem 10.000 og 15.000 insekter. 

Vi er alle en del af det samme økologiske kredsløb og det er vigtigt, at vi er bevidste om dette - også i have indretningen.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar