Støttemur, trappe og kantsætning

Støttemur

Der findes mange forskellige cementblokke, som er fremstillet specielt til etablering af støttemure
Mange andre materialer kan dog anvendes med et lige så holdbart resultat. omgivelsernes stil, personlig smag og økonomi afgør oftest, hvad der vælges. Det kan være tidskrævende at opsætte en støttemur, og hér har materialevalget en afgørende betydning.

At etablere en støttemur som kan holde i mange år kræve stor faglig viden. Selv når små niveauforskelle skal holdes på plads af en støttemur, er naturens kræfter større, end man tror. Ved manglende erfaring og forkert konstruktion vil muren let vælte, især i fugtige perioder. Lad os som fagfolk udføre arbejdet, så er du sikker på det holder. 
 

Kantsætning

Stenmurer og stenkanter kan opsættes som afgrænsning af et højbed eller en plantekumme. Det er også populært af omkranse blomsterbede eller græsplænen af en stenkant. Herved slipper man for at stikke kanter langs græsplænen eller bedene. Det giver haven eller udearealet et mere færdigt look, og det er yderst klædeligt også til mindre sirlige have, hvor ukrudt godt må forekomme.

Stenmure og stenkanter kan laves i et utal af materialer lige fra natursten som granit og mark- eller søsten til klinker, cementblokke, stål eller præfabrikede plastikskinner.
 

Trappe

Trapper har en lidt overset men vigtig betydning for helheden i et haveanlæg. Trapper kan være alt lige fra helt anonyme til opsigtsvækkende og storslåede.
Trappen kan anses for et unde, som er nødvendig for at komme fra et udendørs niveau til et andet. Men trappen kan også være netop den detalje, som giver gangstien og dermed udearealet sit personlige og unikke præg.
Det er naturligvis vigtigt at trappens og havens eller udearealets stil passer sammen. Der er mange flere muligheder, end du måske tror. Spørg os gerne til råds. 
 

Stendige.

Et stendige ses ofte ved kirker og kirkegårde, men også mange andre steder, opsætter vi stendiger.