Regnvandsbed m.m.

Bevar regnvandet i naturen

Vand er en ressource, det gælder også regnvand. Derfor er det intelligent at bevare regnvandet i naturen i stedet for at lade det løbe ned i kloakken. Det har også en miljømæssig gevinst, det forebygger oversvømmelser og som privat haveejer kan du få tilskud fra kommunen til at bevare dit regnvand i naturen, læs mere om muligheden for tilskud via dette link: Vand Center Syd

Hos Skov Larsen er vi eksperter i at anlægge regnhaver. I en regnhave bliver regnvandet fra tagrenden, indkørslen og terrassen ledet ud i haven i stedet for ned i kloakken. Det kan både gøres nemt, ambitiøst praktisk og skjult - det er helt op til dig og vi vil gerne rådgive dig.

Læs herunder, de forskellige løsninger på at anlægge en regnvands have, i din have.

 

Regnvandsbede

Anlægning af regnvandsbede er en anden mulighed for lokal håndtering af regnvand. Her leder man regnvandet fra husets og/eller udbygningers tagnedløb via åbne render til et regnvandsbed. Bedet er anlagt med en fordybning, der har plads til at opsamle regnvandet, og det er tilplantet med planter som kan tåle skiftevis meget fugtige og meget tørre jordforhold. 
I forbindelse med regnvandsbedet er ofte anlagt et lavereliggende område fx i græsplænen, hvor vandet, i tilfælde af at regnvandsbedet løber over,  kan samles og sive ned i undergrunden, uden at gøre skade på bygninger eller haven.
Der er mange muligheder. Vi hjælper gerne.
 

Rislesten - også kaldet vandsten

En rislesten er oftes placeret ved en terrasse eller i forhaven. Den er smuk at se på og vandets rislen har en beroligende virkning på krop og sjæl.
Placér gerne rislestenen så den også kan nydes inde fra huset fx ved et glasparti i stuen eller køkkenet. Så kan du i al slags vejr nyde rislestenen. 
Rislestenen monteres typisk i et lukket vandsystem med en lille vandpumpe, som cirkulerer vandet. Rislestenen kræver meget lidt vedligeholdelse.
Rislestenen kan anlægges i mange forskellige stilarter, lige fra det meget enkle look til en mere pyntet stil med mange forskellige detaljer.
 

Vandbassin

Et vandbassin er for de entusiastiske haveejere. Kun fantasien sætter grænser for udformning og størrrelse. Vandbassinet kan kombineres med rislende vand på forskellig vis. Det er udsmykningen med større og/eller mindre sten samt tilplantningen med vandplanter, som giver vandbassinet "personlighed". Der er naturligvis muligt at have guldfisk i et vandbassin.