Hegn, espalier m.m.

Hegn

Træhegn opsættes normalt i skel mod vej eller naboer som alternativ til en hæk. Træhegn kan også opsættes som afskærmning ved en siddeplads i haven fx terrassen. Træhegn er desuden velegnet til ruminddeling af haven eller et større uderum fx ved en virksomhed eller en boligforenings fællesareal.   
Der findes mange forskellige typer træhegn. Mange er præfabrikerede og skal blot monteres, mens andre fremstilles på stedet. Kombinationen af træstolper og jern-sektioner i rionet er en blandt mange populære hegnstyper. Denne hegnstype kan tilplantes med fx vedbend (efeu) og der vil fremkomme et "grønt" hegn når vedbend er groet til.
Det er vigtigt for alle hegns holbarhed, at stolperne graves tilstrækkelig langt i jorden og stabiliseres. 
 

Espalier

Espalier er et gitter ofte lavet af træ og wire, som er egnet til at klatreplanter kan bruge det til at klatre op af. Planter som ikke selv kan klatre kan bindes fast til espalieret. Forskellige former for frugttræer er blandt mange andre planter og træer velegnede til espalier. 
 

Pergola

Pergolaer kan fremstå vidt forskellige.  Variationer i form, størrelse og materialevalg giver forskelligheden. Fælles for dem er at de fungere som en slags gangbro/tunnel, som man kan gå igennem. Pergolaer tilplantes med slyngplanter. Oftest anvendt er blå- og guldregn, slyngroser eller vin 
 

Plantekumme og højbed

Vores snedkeruddannede medarbejder konstruerer plantekummer og højbede i træ efter mål.
Også andre materialer kan anvendes til plantekummer og højbede fx stål. En kombination af stålkanter (jern som med tiden ruster) og visse belægningstyper fx klinker er meget elegant og tidsvarende.

Se også Støttemur og stensætning...
 

Redskabsskur - en nicheproduktion

Vores snedkeruddannede medarbejder konstruerer redskabsskure efter mål.