Covid-19: Vi holder virksomheden åben, læs mere her

 

Etablering af græs

At anlægge en græsplæne kræver både faglighed og håndelag. Stort set alle anlægsgartnere kan anlægge en græsplæne, men flere af vore grønne anlægsgartnere er meget dygtige til dette.

Når en græsplæne skal anlægges, er forarbejdet meget vigtigt for det endelige resultat. Jorden skal løsnes, planeres og rives, så arealet er helt plant og fri for sten, planterødder og lign. Selv små uregelmæssigheder vil kunne ses på det endelige resultat. Planerings- og rivearbejdet kræver en god portion tålmodighed, hvis resultatet skal være i top.
 

Græssåning

Der findes mange forskellige græsfrø-blandinger, som hver især er udviklet til forskellige typer græsarealer. Nogle er således velegnet til golfbaner andre til fodboldbaner og atter andre til almindelige græsplæner. Der findes også græsfrø, som spirer meget hurtigt og ved forholdsvis lave temperaturer, mens andre er gode at anvende på skyggefulde områder, hvor græsset normalt har tendens til at blive udkonkurreret at mos.
Vi kan sammensætte en græsfrø-blanding, som er helt idéel til forholdene, der hvor netop dit græs skal gro.
 

Færdiggræs

Idag anlægges mange græsplæner med rullegræs. Her rulles færdig græstørv ud på den forarbejdede jord. Man skal således ikke vente på, at græsset gror til.
Rullegræs skal vandes jævnligt de første uger efter udlægning. Græssets rødder vil herefter være groet fast i den eksisterende jord, og græsset kan herefter betrædes. Forarbejdet er det samme som ved anlægning af en traditionel græsplæne med græssåning.