Haven i Maj

oprettet d. under Havearbejde

Haven i Maj

Haven i maj

Med alt den sol, vi har haft den sidste måneds tid, er der rigtigt kommet gang i havearbejdet og mange har været på planteskolen for at få inspiration til haven. 

De klassiske forårsfejlkøb

Men pas på med ikke kun at falde for planter, der blomstrer netop nu. For hvad så med resten af året?

Dette er en klassisk fælde, da vi alle med forårets komme får lyst til fornyelse. I stedet vil jeg anbefale, at du enten besøger planteskolen på forskellige tidspunkter af året eller laver en "have"-huskeseddel, hvor du løbende skriver ned, hvilke planter du på sigt ønsker skal præsentere haven måned for måned.

Sammensætning af staudebed

Når du skal sammensætte et staudebed anbefaler jeg, at du udvælger de farver - eksempelvis med et  farvekort - som stauderne i din have skal være. Med farvekortene i hånden bliver det lettere at vælge nye stauder, der passer til dem, du allerede har plantet. Husk også at tage højde for hvilken jord du har i din have, og om nye stauder kan vokse i en sådan jord.

Tid til at plante i krukker
Når vi kommer lidt hen i maj, hvor vi ikke risikerer nattefrost, er det tid at tilplante krukker og altankasser. De almindelige sommerblomster som petunia, pelargonia, fuschia osv. er klassikere, men du kan også bruge stauder og prydgræsser. Ved at bruge stauder og prydgræsser får du flere virkemidler og mulighed for variation henover året, da kun få stauder/græsser blomstrer hele sommeren. Derfor bør du vælge at bruge stauder og græsser, som er dekorative, når de ikke blomstrer. Generelt vil vi anbefale at plante flere forskellige arter i hver krukke, da det ikke gør så meget, hvis en enkelt art ikke trives - f.eks. på grund af koldt og regnfuldt sommervejr eller for meget tørke og sol.

 

Læs mere om blomsterhaven her: http://haveejer.dag.dk/inspiration/haveartikler/blomsterhaven.aspx

 

Kilde Danske anlægsgartnere


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar