Topkapning

oprettet d. under Havearbejde

Topkapning

I denne uge har vi haft travlt med snerydning og saltning. Anders har dog været i højderne og arbejde med at topkappe den yderste række træer mod Ejbygade for at friholde vejbelysningen. 

I dette tilfælde er der ikke tvivl om, at der skal beskæres hårdt - netop for at friholde belysningen. Men i andre tilfælde kan det være svært at træffe en beslutning om topkapning. 

Skal man f.eks. topkappe den gamle allé, når træerne bliver gamle og der er fare for nedfald af grene? Nogle mener, at man forynger træerne med en topkapning. Det er også rigtigt, at træerne vil reagere med en skov af nye skud efter topkapningen. Og derfor syne revitaliseret. Men fakta er, at man laver et stort sår på træet på et meget vitalt sted og at dette sted vil være indgang for svampesygdomme. Dog er træer jo fantastiske overlevere og de kan leve videre mange år endnu efter en topkapning. 

Har du et eller flere træer som du overvejer hvad du skal stille op med? Så kommer vi gerne forbi og vurderer på om det er en nænsom beskæring eller en topkapning der skal til.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar